   NIEUW! Online bestellen en afhalen wanneer jij maar wilt. 24 uur per dag uit onze Innovend afhaalautomaat. Bekijk alle ins en outs 

Pinda's Rauw
Omschrijving

Heerlijke rauwe, grote, ongezouten pinda's.  De pinda wordt soms aardnoot, olienoot of apennoot genoemd. Een leuk weetje is dat de pinda eigenlijk geen noot is, maar een peulvrucht die onder de grond groeit. Pinda's zijn onder andere familie van de kikkererwt. De pinda plant is een eenjarige plant en wordt in september of oktober geoogst. Deze doppinda's hebben vaak wel vier pinda's in hun dop.

Pinda's bevatten van zichzelf zeer gezonde vetzuren. De mineralen koper en mangaan zijn voornamelijk goed vertegenwoordigd in pinda's. 90 gram pinda's is al goed voor de totale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mangaan. Mangaan is belangrijk voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en werkt het als antioxidant. Pinda's bevatten nog veel meer gezonde stoffen, waardoor het goed is om regelmatig een portie te eten. Pinda's zijn een goede bron van vitamine E, B3, B9, eiwitten en anti-oxidanten. Ook bevatten pinda's veel tryptofaan, dit is een aminozuur die het lichaam gebruikt om serotonine aan te maken. Dit is een stof die effect heeft op de stemming, het zelfvertrouwen, de slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust van mensen.

Wij verkopen ook gebrande, ongezouten pinda's of geroosterde pinda's.

Pinda's Rauw

Bron aan eiwitten. Pinda's zijn nog steeds uitermate populair op verjaardagen en feestjes. Ongebrand en ongezouten.

Kies een gewicht
Gebrand Geroosterd Rauw
€ 1,45
200 gram
€ 7,25 per Kilo