   NIEUW! Online bestellen en afhalen wanneer jij maar wilt. 24 uur per dag uit onze Innovend afhaalautomaat. Bekijk alle ins en outs 

Amandelen Wit
Omschrijving

Deze witte amandelen zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, Californië om precies te zijn. De amandel is het zaad van de amandelboom en wordt ook wel amandelnoot genoemd. Amandelen worden in augustus geoogst. De witte amandel is in tegenstelling tot de bruine amandel zijn vlies kwijtgeraakt. Bij de witte amandel is het vlies van de amandel verwijderd door de amandel kort te blancheren. Het nadeel is dat de amandel hierdoor Vitamine E kwijt is geraakt. Wanneer je amandelen wilt eten voor de vitamine E, dan zijn de bruine amandelen meer geschikt.

Deze witte amandelen zijn zoet van smaak en zijn daarom geschikt om bijvoorbeeld marsepein van te maken. Amandelen bevatten veel eiwitten en zijn daarom zeer geschikt voor vegetariërs. Door dagelijks amandelen toe te voegen aan je voedingspatroon verhoog je 'goede' cholesterol, oftewel je HDL-cholesterol en verminder je 'slechte' cholesterol, namelijk LDL-cholesterol. Uit onderzoek blijkt dat mensen die iedere dag twee handjes amandelen eten hun LDL-cholesterol gemiddeld met bijna 10 procent weten te verlagen.

Amandelen zijn van nature zeer rijk aan vezels. Iedere 100 gram amandelnoten bezit wel 14 gram vezels. Vezels zijn nodig voor een goede darmwerking. Ook verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten en overgewicht.

Amandelen zijn zoals vrijwel alle noten van nature rijk aan magnesium. Door het hoge gehalte aan magnesium zijn amandelen zeer geschikt voor sporters die een hogere magnesiumbehoefte hebben. Magnesium is onder andere belangrijk om spierkrampen te voorkomen. Verder zijn amandelen rijk aan calcium en koper. De term 'van nature rijk aan' betekent dat iedere 100 gram goed is voor minimaal 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Tot slot is de amandel van nature een bron van foliumzuur en ijzer. Dit betekent dat 100 gram amandelen meer dan 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan foliumzuur bevat. Foliumzuur hoort bij de B-vitamines, namelijk vitamine B11.

Wij verkopen ook bruine amandelen.

Amandelen Wit

De amandel is het zaad van de amandelboom en wordt ook wel amandelnoot genoemd. Ongebrand en ongezouten.

Kies een gewicht
Bruin Wit
€ 4,50
250 gram
€ 18,00 per Kilo
Geen