   NIEUW! Online bestellen en afhalen wanneer jij maar wilt. 24 uur per dag uit onze Innovend afhaalautomaat. Bekijk alle ins en outs 

Walnoten
Omschrijving

Walnoten, ook wel eens de okkernoot genoemd, worden gezien als het symbool voor de intellectualiteit. Dit omdat de buitenkant hard is en de binnenkant de vorm heeft van hersenen. De walnoot is het binnenste gedeelte van de vrucht en is als enige eetbaar. De walnoot is een loofboom die het beste groeit in subtropisch klimaat. Waarschijnlijk vindt de walnoot zijn oorsprong in de gebergten van Centraal-Azië of Zuid-Europa. 

De boom heeft ongeveer vier jaar nodig voor een eerste echte oogst. Tijdens het rijpen zijn de noten omhuld door een dikke groene schil. De vruchten zijn rijp als de schil openbarst en de harde dop zichtbaar is.

Dat noten vol zitten met goede antioxidanten is een feit. Maar walnoten bevatten bijna twee keer zoveel gezonde en hoge kwaliteit antioxidanten. Meer dan pinda's, amandelen, pecannoten, pistachenoten en anderen. Daarnaast bevatten walnoten ook nog eens twee keer zoveel meervoudig onverzadigde vetten als andere noten. Deze vetten zijn essentieel voor ons lichaam. Ze zijn de voeding voor andere stoffen die de werking van elk orgaan, weefsel en cel in ons lichaam reguleren. Walnoten bevatten ook nog eens veel eiwitten (15 gram per 100 gram)!

Walnoten zijn makkelijk toe te voegen aan elk dieet. Gezien alle aanwezige voedingsstoffen kunnen ze als vleesvervanger dienen. Maar een handje als snack/tussendoortje kan ook uitstekend. Walnoten voegen een smakelijk "crunch" toe aan elk gerecht. In plaatst van vlees is het lekker om walnoten toe te voegen aan salade of pasta.

Wij verkopen de AA-kwaliteit walnoten van het soort Chandler en komen uit California USA. Ze zijn gepeld en minimaal 85% is ongebroken (geen gruis of kleine stukjes).

Walnoten

Bevatten de meest gezonde en hoge kwaliteit antioxidanten. Gezien als het symbool voor de intellectualiteit. Ongebrand en ongezouten.

Kies een gewicht
€ 3,45
200 gram
€ 17,25 per Kilo